AIFMD - nový evropský režim pro speciální fondy a fondy kvalifikovaných investorů - Husták, Zdeněk
Na začiatku júla bola v Úradnom vestníku Európskej únie uverejnená nová smernica o správcoch alternatívnych investičných fondoch ("AIFMD" ) Táto Smernica je reakciou EU na finančnú krízu a požiadavku na vytvorenie harmonizovaného režimu pre privateplacement a fondy kolektivného investovania, ktoré doposiaľ nepodliehali harmonizovaným podmienkam. Na AIFMD naviaže niekoľko realizovaných opatrení, ktoré špecifikujú otázku, u ktorých smernica zostáva na všeobecnej úrovni. Vydanie realizovaných opatrení sa predpokladá v polovici roku 2012.