Using RFID technology in supply chain management systems in aviation - Glova, Jozef
Popis možnosti využitia RFID technológie a dôvody vedúce k prechodu k tejto technológii z pôvodne rozšírenej technológie čiarového kódu. Táto nová technológia má obrovský potenciál pre vylepšenia týkajúce sa využitia nových a moderných technológií v oblasti riadenia dodávateľského reťazca. Predovšetkým umožňuje riešiť problematiku sledovateľnosti tovaru, alebo materiálu efektívnejšie a rýchlejšie, z čoho pramení významný ekonomický, prevádzkový, technologický a logistický dopad na infraštruktúru v dodávateľskom reťazci. Táto technológia rovnako nachádza svoje uplatnenie v oblasti letectva, kde sa problematikou odvetvového štandardu pre letectvo zaoberajú viaceré významné firmy tohto odvetvia.