Trestný čin pojistného podvodu v novém trestním zákoníku - Pršal, Vlastimil
Poistné podvody ako špecifická trestná činnosť. Okolnosti vzniku podvodov za účelom protiprávneho získania poistného plnenia. Český trestný zákonník, platný od 1. 1. 2010. Zákon č. 40/2009 Zb., definujúci poistný podvod podľa paragrafu 210 trestného zákonníka ČR.