Oceňování rizikového XL zajištění - Drápal, Roman
Popísanie nastavenia ceny zaistného na základe ktorej zaisťovateľ určí zaistné. Matematické postupy pri oceňovaní konkrétneho XL zaisťovacieho programu poisťovní. Postup založený na škodách pozorovaných v minulosti, takzvaný skúsenostný postup (experience approach).