Kvalitativně orientované metody socioekonomického výzkumu a jejich využití v ekonomii životního prostředí - Slavíková, Lenka
Problematika dvoch rozvíjajúcich sa kvalitatívnych metód socioekonomického výskumu– analytickým narativom, u ktorého zrodu stál R. Bates a inštitucionálnou analýzou vyvinutou E. Ostromovou – a predstavuje ich pilotnú aplikáciu na poli ochrany životného prostredia v stredoeurópskom regióne.