Akú EÚ potrebuje Stredomorie? - Najšlová, Lucia
Úvahy autorky článku o tom, akú politiku by mala Európska únia vyvinúť vo vzťahu k stredomorským štátom. Politika EÚ by mala byť: otvorená, aspoň trochu jednotná, odhodlaná, ale pokorná, kreatívna, strategická, s odvážnejšou Vyšehradskou štvorkou.