Hľadanie východísk pri riešení afganskej krízy - Čech, Ľubomír, 1955-
Regionálny prístup ako spôsob riešenia patovej situácie v Afganistane. Zmeny v prístupe americkej politiky voči Afganistanu. Afganské záujmy v regionálnom rámci - pohľad z Kábulu. Dôležité komponenty regionálneho prístupu - ekonomická spolupráca, voľný obchod a preprava oživením Hodvábnej cesty. Vzťahy Afganistanu s krajinami regiónu.