Súčasné trendy financovania verejného sektora - Zubaľová, Alena, 1959-
Aktuálne trendy financovania verejných potrieb pozitívne ovplyvnil vstup krajín do medzinárodných zoskupení predovšetkým v súvislosti s možnosťou využívania nových finančných prostriedkov. V súčasnej dobe existujú rôzne spôsoby financovania verejných potrieb. Vo všeobecnosti sa verejné potreby financujú bežným a alternatívnym spôsobom. Bežné financovanie je realizované z vlastných a z komerčných zdrojov. Alternatívne financovanie súvisí s financovaním verejných projektov z grantov, prostredníctvom PPP projektov a tiež predajom emisií.