Inventarizačné rozdiely, prirodzené úbytky a škody v účtovníctve rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí - Šabíková, Ingrid
V zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, inventarizačnými rozdielmi sú manko a prebytok. Pri peňažných prostriedkoch a ceninách sú inventarizačné rozdiely označené ako schodok a prebytok.