Zabitie Muammara Kaddáfiho - zrod legendy? - Škvrnda, František
Nový fenomén - ochrana ľudských práv má prednosť pred rešpektovaním štátnej suverenity. Skryté ciele a iné aspekty vojny proti Líbyi. Svetlé aj temné stránky M. Kaddáfiho. Koniec plukovníka - zrod legendy. Paradox - Západ začína ohrozovať sám seba. Nový hráč na líbyjskej politickej scéne - islamistický fundamentalizmus. Komu prospela vojna NATO proti Líbyi.