Vplyv globálnej ekonomickej recesie na rozvoj svetového hospodárskeho prostredia - Kordoš, Marcel
Súčasný stav svetového hospodárskeho prostredia v čase, keď svetová ekonomika sa dostala po období konjunktúry do závažných turbulencií. Takmer všetky rozvinuté ekonomiky sveta upadli do recesie a rozvojové krajiny zaznamenávajú pokles hospodárskeho rastu. Na základe syntetickej analýzy príčin a priebehu finančnej krízy začatej ako kríza hypotekárna, pokračujúcej cez finančnú krízu, vrcholiacej ako globálna ekonomická recesia a v súčasnosti prerastajúcej do krízy dlhovej charakterizuje v rámci parametra svetového obchodu dopady týchto cyklických výkyvov na ďalší sociálno-ekonomický rozvoj svetového hospodárskeho prostredia