Verejná správa a verejná politika - Kútik, Ján
Oblasť verejnej správy a verejnej politiky. Orgány verejnej správy (štátnej správy a samosprávy) pri spravovaní vecí verejných. Verejná politika a činnosť orgánov štátnej správy (vlády a ústrednej štátnej správy) v rámci politických rozhodovaní pri riadení štátu. Politické strany, ktoré verejnú politiku podstatne ovplyvňujú. Politické rozhodovania ovplyvňujú spoločenské, ekonomické a politické procesy v rámci štátu, činnosťou vlády resp. činnosťou verejného (vládneho, štátneho) sektora a verejnej správy sú ovplyvňované aj životy občanov v štáte. Vzťah verejnej správy a verejnej politiky.