Význam ľudských zdrojov v ekonomických modeloch rastu - Mura, Ladislav, 1979-
Analýza významu ľudských zdrojov v ekonomických modeloch rastu. Ľudské zdroje predstavujú jeden z faktorov ekonomického rastu, ktorý je predmetom zvýšeného záujmu odborníkov v súčasnom období, a zároveň sa neustále kladie dôraz na jeho rozvoj. Faktory, ktoré výrazne ovplyvňujú ekonomický rast: spotreba, úspory, investície nezamestnanosť, ľudský kapitál. Ich analýza. Porovnanie ekonomických modelov, v ktorých zohráva ľudský kapitál významnú úlohu. Analýza je uskutočnená s ohľadom na možnosť predikcie do budúcich období.