Označenie pôvodu tovaru ako špecifická forma ochrannej známky - Kardoš, Peter
História ochranných známok. Najstaršia slovenská ochranná známka - harmanecká labuť. Dlhodobo najhodnotnejšia ochranná známka na svete - Coca-Cola. Ochranné známky na Slovensku. Zákon č. 506/2009 Z. z. o ochranných známkach. Chránené označenie pôvodu tovaru. Situácia na Slovensku. Prehľad registrovaných chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení v SR.