Zhodnotenie viacdimenzionálneho pohľadu na konvergenciu v SR - Ivanová, Eva
Problematika reálnej konvergencie Slovenskej republike. Súčasťou týchto konvergenčných procesov je aj štruktúrna konvergencia, ktorá vychádza z teórie optimálnej menovej oblasti (OCA). Na základe viacdimenzionálneho pohľadu (24 vybraných indikátorov), analýza stavu a vývoja reálnej konvergencie v podmienkach Slovenskej republiky. Vývoj výmenných relácií, ktorých priaznivý vývoj vo všeobecnosti možno považovať za jeden z najdôležitejších faktorov ovplyvňujúci životnú úroveň krajiny a zároveň poskytuje obraz kvality zapojenia krajiny do medzinárodnej deľby práce. Zhodnotenie viacdimenzionálneho pohľadu na konvergenciu v SR z hľadiska minulého obdobia, rokov 2000 – 2008.