Černý kůň asijské ekonomiky - Havlíček, Karel
Podnikanie Vietnamcov v Čechách. Pokora, pracovitosť a učenlivosť ako hlavné atribúty vietnamských podnikateľov. Hospodársky rast Vietnamu. Dlhodobé vzťahy medzi Vietnamom a Českou republikou. Vzdelávanie Vietnamcov v českých školách v 60., 70., a 80. rokoch. Podnikateľské prostredie vo Vietname. Vietnamské negatíva - chaos, korupcia a riziká spojené s úplným prechodom na trhovú ekonomiku.