Analýza vplyvu zmluvných pokút na výsledok hospodárenia v účtovníctve slovenských podnikateľov - Kastlerová, Sylvia
Zabezpečenie plnenia záväzkov ako najdôležitejší ale aj najúčinnejší spôsob ochrany účastníkov záväzkových vzťahov. Osobitná povaha zmluvnej pokuty. Právo veriteľa uplatniť zmluvnú pokutu. Účtovanie zmluvnej pokuty. Spornosť právnych noriem, ktoré upravujú problematiku zabezpčovacích inštitútov, spôsobuje zhoršovanie obchodných vzťahov.