Základné imanie pri vzniku akciovej spoločnosti európskeho typu formou zlúčenia a splynutia - Máziková, Katarína
Charakteristika európskej spoločnosti (Societas Europea - SE). Legislatíva upravujúca vznik európskej spoločnosti. Spôsoby založenia európskej spoločnosti. Fúzia ako najčastejší spôsob založenia akciovej spoločnosti európskeho typu. Fúzia zorganizovaná zlúčením alebo splynutím. Výška základného imania akciovej spoločnosti európskeho typu.