Vznik a registrácia neziskových organizácií - Vršková, Jana
Neziskové organizácie, ktoré pôsobia v SR, sú zriadené podľa osobitného predpisu alebo osobitným predpisom, ktorý upravuje najmä účel ich zriadenia, vznik, hospodárenie, zrušenie, zánik a ich kontrolu. Nadačný fond, neinvestičný fond.