Regulácia účtovníctva - Pakšiová, Renáta, 1974-
Regulácia účtovníctva podľa kontinentálneho prístupu vo forme právnych noriem. Regulácia účtovníctva podľa anglo-amerického prístupu vo forme účtovných štandardov. Harmonizácia účtovného výkazníctva v nadnárodnom meradle. V súčasnosti prebiehajúci proces harmonizácie US GAAP a IFRS.