Rodová rovnosť ako dimenzia udržateľného rozvoja - Dudová, Iveta
Rodové nerovnosti z hľadiska ľudského rozvoja a ich meranie prostredníctvom indexu ľudského rozvoja (Human Development Index) a indexu rodovej nerovnosti (Gender Inequality Index). Program na podporu uplatňovania zásad rodovej rovnosti v EÚ - PROGRESS (na roky 2007- 2013). Rovnosť žien a mužov presadzuje aj Európsky sociálny fond (ESF). Význam rodovej rovnosti pre európske politiky.