IFRIC 15 - Zmluvy o výstavbe nehnuteľností - Silná, Renáta, 1981-
Nedostatky v praxi v oblasti účtovania nehnuteľností vyvolali potrebu vytvorenia interpretácie IFRIC 15 - Zmluvy o výstavbe nehnuteľností. Jej cieľom je objasniť existujúce princípy IAS 11 a IAS 18 na uznanie výnosov v oblasti nehnuteľností. Hlavná očakávaná zmena v praxi predstavuje prechod od uznania výnosov s použitím metódy percenta dokončenia na vykazovanie výnosov v jednom čase, napr. po dokončení výstavby.