Inštitucionálny rámec európskej fiškálnej politiky - Jánošová, Veronika, 1953-
Európska fiškálna politika a jej ciele sú vymedzené predovšetkým Maastrichtskou zmluvou, Paktom stability a rastu a Európskym stabilizačným mechanizmom. Európsky stabilizačný mechanizmus a poskytovanie permanentnej ochrany pred neschopnosťou refinancovať svoje dlhy na finančných trhoch.