Priame zahraničné investície a ich vývoj v rámci krajov Slovenskej republiky - Fabuš, Michal
Investície predstavujú najdôležitejší faktor rozvoja ekonomiky, prostredníctvom ktorého sa realizuje hospodárska politika. Určujú dynamiku vývoja ekonomiky, dlhodobý ekonomický rast a celkovú výkonnosť ekonomiky. Významne ovplyvňujú agregátny dopyt a vedú k akumulácii kapitálu, čím sa zvyšuje potenciálny produkt krajiny. Analýza vývoja priamych zahraničných investícií v jednotlivých krajoch SR za obdobie rokov 2003 až 2009.