Má India šancu stať sa jednou z budúcich mocností vo svetovej ekonomike? - Kordoš, Marcel
Indická ekonomika rastie za ostatné roky v priemere takmer o päť percent ročne. Napriek tomu je hospodársky výhľad krajiny zmiešaný. Na jednej strane disponuje India silným rastom a zdravým trhom. Na druhej strane komplikuje krajine rozvoj nedostatočná infraštruktúra, vyšší rozpočtový deficit, nízky prílev priamych zahraničných investícií a pomalý rast zamestnanosti. Druhá najľudnatejšia krajina sveta s veľkým prírodným bohatstvom má parametre vrátiť sa vo vývoji na miesto, kde už bola. Charakteristika jej budúceho postavenia a jej manevrovací priestor v systéme svetovej ekonomiky.