Aktuálne otázky harmonizácie daní v kontexte Európskej únie so zameraním na priame dane - Lacková, Martina
Daňová politika ako špecifická súčasť spoločnej politiky Európskej únie, ktorej úlohou je vytvorenie vzájomne zlučiteľných, efektívnych a jednotných daňových systémov. Vzájomná spolupráca členských štátov EÚ prostredníctvom spoločnej európskej politiky.