Financovanie modernizácie železničnej dopravnej infraštruktúry v Slovenskej republike z prostriedkov finančnej pomoci Európskej únie v programovom období rokov 2007-2013 v kontexte trvalo udržateľného ekonomického rozvoja - Rakovský, Matúš
Investície do zlepšenia dopravnej infraštruktúry majú pozitívny dopad na ekonomický rozvoj regiónov, zamestnanosť a životné prostredie. Modernizácia železničnej infraštruktúry je významnou prioritou členských krajín Európskej únie.