Nová éra civilizácie - výzva na zmenu hospodárskeho poriadku - Sedlák, Mikuláš
Teória nástupníckeho ekonomického systému vo vzťahu k terajšiemu modelu kapitalizmu. Prosperita dosiahnutá kapitalizmom vyvoláva zmeny v triednej štruktúre spoločnosti. Úspech kapitalizmu vyústi do sociálnych, politických a kultúrnych podmienok, ktoré spôsobia jeho zánik.