Manažment bankových úverových liniek - Dudáková, Nora
Bankové úverové limity sú považované za najstaršie nástroje, ktoré používa banka za účelom riadenia rizika úverových expozícií. Faktorom, ktoré ovplyvňujú definovanie limitu pre obchodovanie s bankovou protistranou. Ich klasifikácia. Úverová bonita protistrany a veľkosť jej vlastného imania, legislatívne povolená majetková angažovanosť, charakter, rizikovosť a výnosnosť samotnej transakcie.Objem predchádzajúcej spolupráce, bonita krajiny, v ktorej má partnerská banka sídlo a limity na skupinu.