Modernizácia štátu - strategický faktor ekonomického a sociálneho rozvoja - Šikula, Milan
Prekonávanie zásadných dezinterpretácií vo vymedzovaní charakteru a funkcií štátu. Vplyv globalizácie na fungovanie štátu. Modernizácia štátu a zmeny, ktoré umožňujú pozitívny posun v ekonomickom a v sociálnom rozvoji spoločnosti.