Ľudský kapitál základ pre znalostnú ekonomiku - Vlčková, Viera
Autorky sa zamerali na oblasť ľudských zdrojov v súvislosti so zabezpečovaním ich sústavného vzdelávania. Teoretický vstup do problematiky ľudského kapitálu. Prechod od industriálnej ekonomiky k znalostnej ekonomike. Učenie sa ako nástroj rozvoja znalostnej ekonomiky. Špecifiká krajín SVE v prístupoch ku vzdelávaniu. Poradie krajín podľa Indexu znalostnej ekonomiky (KEI). KEI pre krajiny V4.