Ústavnoprávna úprava postavenia a ochrany národnostných menšín a etnických skupín v Slovenskej republike - Chovanec, Jaroslav
Analýza a prehľad ústavnej a legislatívnej regulácie pozície a ochrany národnostných menšín v Slovenskej republike. Platná legislatíva a jej aplikácia a fungovanie v sociálnej a politickej praxi. Postavenie menšín korešponduje s kritériami Európskej únie.