Teória hospodárskeho cyklu a súčasná globálna finančná a hospodárska kríza - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Základné teórie hospodárskeho cyklu. Monetárna teória hospodárskeho cyklu a teória školy reálneho hospodárskeho cyklu. Vznik a priebeh finančnej krízy a hospodárskej recesie. Príčiny, ktoré uvádzajú analyzované ekonomické teórie.