Finančná gramotnosť a finančná exklúzia (vylúčenie) Rakúšanov - Adamík, Marián
Jedinci potrebujú finančnú gramotnosť, aby sa mohli vyrovnať s rastúcou zložitosťou svojich potrieb a ponuky finančných produktov. Keďže finančná gramotnosť obyvateľov únie nie je na požadovanej úrovni, krajiny Európskej únie sa zamerali na opatrenia, prostredníctvom ktorých by sa malo podariť zvýšiť finančnú gramotnosť obyvateľstva a dosiahnuť jej primeranú úroveň. Podpora finančnej gramotnosti v Rakúsku.