Prieskum úrovne finančnej gramotnosti mladých - Árendáš, Peter, 1986-
Finančná gramotnosť je súbor vedomostí a schopností, ktoré jednotlivcovi pomáhajú správne vyhodnocovať jednotlivé alternatívy a na základe toho vykonávať základné finančné úkony. Cieľom prieskumu, ktorý bol vykonalný v rámci projektu PMVP 2315025, bolo zistenie úrovne finančnej gramotnosti vzorky respondentov a jej porovnanie s výsledkami prieskumu grantového projektu GMVP č.2315018 (Slovenský bankový sektor a perspektívy jeho vývoja), z roku 2010.