Interpretácia v jazyku diplomacie - Adamcová, Silvia, 1984-
Príspevok je venovaný niektorým špecifikám jazyka diplomacie, ako aj interpretácie textov z tejto oblasti. Poukazuje na to, že jazyk je prioritný nástroj pre diplomaciu, jej tvarovanie sveta, no predovšetkým pre autorov týchto odborných textov. Okrem toho, že článok osvetľuje pojem interpretácie textu, poukazuje aj na význam rétoriky, logiky a etiky v diplomatickom jazyku.