Vybrané súčasné problémy postavenia žien v rozvojových krajinách, význam hnutí za práva žien - Vongrej, Marián
História osobných i ekonomických práv žien v krajinách tretieho sveta. Vznik ženských hnutí v západnej kultúre a inšpirácia pre ženské hnutia v rozvojových krajinách. Hlavné problémy žien a dievčat žijúcich v rozvojových krajinách.