Investície do výskumu a vývoja ako nástroj stabilizácie ekonomík - Lukáčová, Ivona
Stratégia Európa 2020, ktorá predstavuje víziu rozvoja krajín do roku 2020 a vymedzuje smerovanie a prioritné oblasti. Skupiny štátov na základe ich priemernej výkonnosti v oblasti inovácií. Hrubé domáce výdavky na výskum a vývoj v krajinách EÚ (2006-2009). Spomedzi sledovaných krajín je Slovenská republika jedinou ekonomikou, ktorá investuje do VaV menej ako 0,5 percent HDP.