Otvorenie pracovného trhu v Rakúsku a Nemecku pre občanov EÚ-8 - Billý, Ľubomír
Sumarizovanie a analýza situácie pred otvorením pracovného trhu v Nemecku a Rakúsku v roku 2011 pre členské krajiny EÚ-8. Úvodné časti sú venované postupnému otváraniu pracovných trhov v Európskej únii a odhadom vývoja situácie po 1. máji 2011. Jadro príspevku sa opiera o analýzu nemeckého Inštitútu pre pracovný trh a výskum práce, ktorý vypracoval scenáre vývoja na pracovnom trhu Nemecka po jeho otvorení. Príspevok je doplnený aj o prieskum verejnej mienky skúmajúci záujem pracovníkov zo strednej Európy pracovať na novootvorených trhoch.