Cyklický vývoj ekonomiky v kontexte udržateľnosti rovnovážneho stavu ekonomiky - Majerčík, Peter
Udržateľnosť verejných výdavkov v meniacom sa ekonomickom prostredí. Nevyrovnanosť rozpočtov jednotlivých krajín eurozóny, ich vysoké zadlžovanie a neschopnosť razantne riešiť vzniknutú situáciu. Miera rastu reálneho HDP krajín EÚ do roku 2011 a predikcia na rok 2012 podľa štatistík Eurostatu. Vývoj inflácie v eurozóne (2008-2011). Diskusie o pomoci Grécku prostredníctvom eurovalu. Riešenie dlhovej krízy a nevyhnutné úsporné opatrenia. Rozpočtový deficit ako percento z HDP v roku 2011.