Posudzovanie determinantov ratingu krajiny - model Cantora a Packera - Alexy, Martin, 1976-
Jedna z prvých štúdií, ktorá sa systematicky venovala vzťahom medzi suverénnym ratingom a jeho determinantami, bola práca Cantora a Packera. Faktory, ktoré mali objasniť ratingové hodnotenie boli vybrané s ohľadom na vysokú pravdepodobnosť, s akou reálne ovplyvňujú schopnosť a ochotu vlády splácať svoje záväzky. Autori vo svojom výskume využívajú ekonometrický model. Ratingové hodnotenia sú podľa tohto výskumu konzistentné s vybranými makroekonomickými ukazovateľmi krajín.