Vplyv finančnej a kapitálovej štruktúry na trhovú hodnotu podniku - Ďurana, Lukáš
Základné teoretické vymedzenie finančnej a kapitálovej štruktúry a hlavné zdroje financovania podnikateľských aktivít. Autor vychádza z predpokladu, že určenie ideálneho pomeru medzi vlastným a dlhovým kapitálom je základná a pomerne zložitá úloha pre každého finančného manažéra a to predovšetkým pri snahe maximalizovať trhovú hodnotu podniku.