Učiteľ a študenti v komunikácii - Gajdová, Denisa, 1977-
Komunikačné zručnosti učiteľa sa odrážajú v jeho schopnostiach odovzdávať poznatky študentom, tvoriť a ovplyvňovať ich osobnosť a rozvíjať sociálne vzťahy v triede či skupine. Vhodný pedagogický kontakt, dobrá pedagogická komunikácia je predpokladom motivácie študentov, podporuje ich tvorivosť, zabezpečuje optimálnu emocionálnu atmosféru na vyučovaní a poskytuje priestor na sebarealizáciu. Monológ a dialóg vo výučbe. Verbálna a neverbálna komunikácia.