Metódy vedeckej práce v disciplínach ekonomiky, manažmentu a financií podniku - 2010 - Grznár, Miroslav
Metódy vedeckej práce - pojem. Všeobecné metódy vedeckej práce, empirické metódy, kvantitatívne metódy, komparatívne metódy. Hypotéza v dizertačnej práci. Používanie metód vedeckej práce. Metódy používané v ekonomickej vede sa považujú za otvorený súbor metód. Autori preberajú metódy aj z iných vedných odborov a prispôsobujú ich vlastnému skúmaniu.