Ekonomické a právne aspekty bioplynových staníc - Kello, Martin
Rast cien fosílnych neobnoviteľných palív posunul biomasu ako energetickú alternatívu do centra ekonomickej a politickej pozornosti. Trajektória dosiahnutia plánovaného podielu obnoviteľných zdrojov energie v Slovenskej republike v období rokov 2010 až 2020. Aktuálny vývoj v oblasti energetickej, ale i environmentálnej politiky prináša nové, lákavé formy podnikateľských aktivít. Ako jedna zo zaujímavých konštrukcií v oblasti bioplynových staníc sa javí kombinácia, kedy investorom takéhoto zariadenia je subjekt zaoberajúci sa poľnohospodárskou činnosťou. Pozitíva tohto rozhodnutia. Využitie bioplynu.