Analýza bankového sektora v podmienkach finančnej krízy - Klimiková, Mária
Analýza dopadov krízy na bankový sektor, ako aj poukázanie vplyvu bankového sektora na vznik finančnej krízy. Nerovnováha najväčších ekonomík, prekračujúca udržateľné hranice, globálna nevyváženosť na svetových trhoch a samoregulačné nástroje bankového systému viedli k vzniku finančnej krízy, ktorá má celosvetový charakter.