Sociálno-ekonomické aspekty rastu čínskeho hospodárstva - Buzinkai, Matej
Príspevok analyzuje sociálno ekonomické dopady vysokého ekonomického rastu Čínskej ľudovej republiky od zavedenia hospodárskych reforiem Teng Siao-pchinga. V úvode je popísaný vývoj HDP a HDP na obyvateľa a pozícia ČĽR v porovnaní s ostatnými krajinami. V druhej časti práce autor analyzuje indikátory ako Giniho index a Index ľudského rozvoja. Posledná časť práce sa zaoberá vývojom miery chudoby a úspechom ČĽR pri implementácii miléniových rozvojových cieľov.