Energetická náročnosť ako kľúčová výzva čínskeho modelu rozvoja - Fertaľová, Mária
Dlhodobo stabilný rast Číny je unikátnou skúsenosťou svetového hospodárstva. Príspevok analyzuje akcelerujúcu energetickú náročnosť čínskej ekonomiky, ktorá je kľúčovou výzvou súčasnej Číny. Identifikuje príčiny vysokej energetickej náročnosti, marginálne sa venuje jej dôsledkom. Významná časť hodnotí možnosti riešenia tohto problému, predovšetkým iniciatívu implementácie konceptu nízkouhlíkovej ekonomiky v čínskych podmienkach.