Prístupy Európskej únie k extrémnej chudobe - Ošková, Silvia, 1979-
Lisabonský summit v roku 2000 a vyhlásenie Európskej rady o neprijateľnosti chudoby a sociálneho vylúčenia a potrebe prijať kroky k zníženiu chudoby. Nové výzvy EÚ, meranie extrémnej chudoby a postupné odstránenie tohto nežiadúceho javu. Európa 2020 a stanovenie piatich strategických cieľov.