Využitie derivátov po finančnej kríze - Ponecová, Gabriela
Ktoré z používaných finančných derivátov majú šancu prežiť aj po finančnej kríze. Dva názorové smery - predstavitelia jedného z nich tvrdia, že finančné deriváty čiastočne spôsobili alebo prispeli k vypuknutiu finančnej krízy. Predstavitelia druhého prúdu považujú finančné deriváty za nástroje, ktoré napomáhajú k eliminovaniu vzniku finančných kríz.